NL | EN | DE

Neem contact met ons op!

06 50230763

Vloerkoeling

Vloerverwarming is een bekend fenomeen in de tijd van nu. Vloerkoeling is dit echter nog veel minder. Zo weten vele mensen bijvoorbeeld nog niet dat vloerkoeling ook gecombineerd kan worden met parket.

Wat is vloerkoeling?

Het woord zegt het eigenlijk al. Vloerkoeling zorgt er in tegenstelling tot vloerverwarming voor dat de vloer niet opwarmt, maar zelfs iets koelt. Dit gebeurt door middel van een leidingsysteem in de vloerconstructie. Dit leidingsysteem wordt vaak gebruikt in combinatie met vloerverwarming. Vloerkoeling dient er echter voor dat de betonvloer zelfs iets koelt waardoor de temperatuur in huis zeer aangenaam blijft. De temperatuur van het water in de leidingen is bij vloerkoeling vaak niet extreem koud. De temperatuur ligt in de meeste gevallen een paar graden lager dan kamertemperatuur. Om condens op of in de vloer te voorkomen mag de watertemperatuur in de leidingen ook niet lager zijn dan 18 graden.

Waar moet je rekening mee houden als je vloerkoeling hebt?

Het is bij vloerkoeling, met name bij vloerkoeling onder parket erg belangrijk dat de warmte weerstand, inclusief de onderlagen, lager zijn dan de maximaal gestelde Rc waarde. Wanneer hier rekening mee wordt gehouden, wordt de uitwisseling van energie met de installatie zo min mogelijk belemmerd.

Een ander aspect waarmee rekening gehouden dient te worden bij vloerkoeling is het risico op condens. Het is erg belangrijk om goed in de gaten te houden of er condens optreedt bij de vloerkoeling. Een ander onderdeel om rekening mee te houden is de temperatuur. Bij vloerkoeling dienen de temperaturen binnen een bepaalde grens te blijven. Wanneer de temperaturen binnen deze grenzen blijven is er niets aan de hand. Komen de temperaturen hierboven, dan is er kans op schade zoals kieren en scheuren in de houten vloer. Om dit te voorkomen adviseren wij daarom ook om de temperatuur van de vloerkoeling goed in de gaten te houden en te beveiligen. De kan erg gemakkelijk door een goede condens bewaking toe te passen.

Vloerkoeling aanleggen?

Zou u zelf wel vloerkoeling willen? Bij Parket & Interieur kunnen we u alles vertellen over de mogelijkheden van vloerkoeling en adviseren we u graag! Natuurlijk kunnen we ook bij u thuis de vloerkoeling aanleggen.

Kom gerust langs in de showroom, of neem contact op voor het maken van een afspraak.

Bent u geïnteresseerd?

Wij helpen u graag verder!

Neem contact met ons op!

077 4772104

Of stel uw vraag via het contactformulier!

Parket & Interieur heet voortaan Chateau Parket & PVC Maasbree! Zelfde eigenaar, zelfde service en zelfde kwaliteit! Kom gezellig langs in onze showroom voor passend advies en een kopje koffie!