NL | EN | DE

Neem contact met ons op!

06 50230763

Houten vloeren Roermond

Wat is een houten vloer, of een parketvloer?

Een houten vloer en een parketvloer zijn eigenlijk gewoon hetzelfde, maar dan iets anders benoemd. In beide gevallen is de vloer van hout. Dit soort vloer heeft wel verschillende systemen en manieren om te leggen. Denk hierbij aan een parketvloer met een visgraat-patroon, deze kun je het beste traditioneel plaatsen met spijkers en lijm.

Verschillende soorten houten vloeren

Wanneer je kiest voor een parketvloer, dan heb je nog de keuze uit verschillende soorten planken. Bij Parket & Interieur werken we met diverse soorten houten vloeren in Roermond en omstreken. Je kunt kiezen uit twee soorten samengestelde planken; lamelparket & multiplank, of een natuurlijke massieve eiken plank.

Lamelparket & Multiplank

Lamelparket is een samengestelde drie-laags plank, met een toplaag van hout. Het grote voordeel van een plank uit 3 lagen, is dat de plank hierdoor zeer stabiel is en minder werking heeft dan een massieve plank. Dankzij de stevige constructie kan een lamelplank zwevend worden gelegd en eventueel zelfs gecombineerd worden met een vloerverwarming. Daarbij is de levensduur net zo goed als die van een massieve plank en kan de vloer, afhankelijk van de toplaag, ook net zo vaak gerenoveerd worden.

Een multiplank heeft veel overeenkomsten met een lamelplank. In plaats van drie-laags is dit een duoplank, met dus twee lagen. Een laag van multiplex en een toplaag van eiken. Dankzij de stabiele opbouw van deze plank kan deze gemaakt worden in extreme breedtes en lengtes. Wil je graag een houten vloer op vloerverwarming, dan is multiplank hiervoor zeer geschikt.

Massieve plank

Kies je liever voor de ultieme hout beleving? Dan ga je voor een massief eiken plank van door en door eiken. Dit is de vloer die het meeste charisma uitstraalt en waarbij je echt kunt genieten van de houten vloer. Wel zal een eiken vloer werking hebben en kunnen de planken licht vervormen afhankelijk van het seizoen en de luchtvochtigheid. Hierdoor kunnen kieren, scheurtjes en geluid ontstaan. Voor de een onacceptabel, voor de ander draagt dit bij aan de ultieme beleving van een echte houten vloer. Houten vloeren Roermond? Die haal je natuurlijk bij Parket & Interieur.

Op zoek naar een houten vloer in Roermond? Maar wil je de vloeren graag in het echt zien? Bezoek dan onze showroom of neem direct contact met ons op.

Soorten Houten vloeren Roermond

Maak hieronder uw keuze

Bent u geïnteresseerd?

Wij helpen u graag verder!

Neem contact met ons op!

077 4772104

Of stel uw vraag via het contactformulier!

Parket & Interieur heet voortaan Chateau Parket & PVC Maasbree! Zelfde eigenaar, zelfde service en zelfde kwaliteit! Kom gezellig langs in onze showroom voor passend advies en een kopje koffie!