NL | EN | DE

Neem contact met ons op!

06 50230763

Vloerkoeling en parket

Bij veel mensen is het al bekend dat een houten vloer goed samen gaat met vloerverwarming. Maar wat vele nog niet weten is dat vloerkoeling ook gecombineerd kan worden met parket.

Wat is vloerkoeling?

Vloerkoeling is een leidingsysteem (vaak in combinatie met vloerverwarming) in de vloerconstructie die ervoor zorgt dat de betonvloer niet opwarmt of zelfs iets koelt. Hierdoor blijft de temperatuur in huis aangenaam. De temperatuur van het water in de leidingen hoeft daarbij niet extreem koud te zijn. Meestal is een paar graden onder de kamertemperatuur voldoende om de kamer tot een gewenste temperatuur te brengen. Daarnaast mag de watertemperatuur niet lager dan 18 ºC zijn (afhankelijk van uw systeem). Dit is vooral belangrijk om condens op of in de vloer te voorkomen.

Waar moet je op letten wanneer je vloerkoeling hebt?

Bij vloerkoeling onder parket is het belangrijk dat de warmteweerstand van de totale parketopbouw inclusief onderlagen beneden de maximaal geselde Rc waarde blijven. Hierdoor belemmert u zo min mogelijk de uitwisseling van energie met de installatie.

Ook is er bij vloerkoeling een risico op condens. Daarom is het belangrijk om dit goed in de gaten te houden. Daarnaast moeten de temperaturen binnen bepaalde grenzen blijven om schade, zoals kieren en scheuren, aan de houten vloer te voorkomen. Wij adviseren om de temperaturen daarom goed te bewaken en te beveiligen. Dit kan makkelijk door een goede condensbewaking toe te passen.

Fidbox

Fidbox is een monitor die onder de houten vloer geplaatst kan worden en de temperatuur en relatieve luchtvochtigheid in de ruimte meet. Daarnaast slaat hij alle historische data op in een logboek, waardoor u gemakkelijk gegevens kunt terugkijken. Wanneer er een probleem ontstaat waarschuwt hij u met een alarm, zodat u meteen het probleem kan oplossen.

Heeft vloerkoeling invloed op de luchtvochtigheid in de kamer?

Vloerkoeling veranderd niets aan de absolute luchtvochtigheid in uw kamer. Wat betreft de luchtvochtigheid hoeft u dus geen zorgen te maken wat betreft kieren en scheuren in uw parket.

Voor meer informatie bent u altijd welkom in onze showroom.

Bron:
www.fidbox.net

Bent u geïnteresseerd?

Wij helpen u graag verder!

Neem contact met ons op!

077 4772104

Of stel uw vraag via het contactformulier!

Parket & Interieur heet voortaan Chateau Parket & PVC Maasbree! Zelfde eigenaar, zelfde service en zelfde kwaliteit! Kom gezellig langs in onze showroom voor passend advies en een kopje koffie!