NL | EN | DE

Neem contact met ons op!

06 50230763

De woonbranche economische barometer blijft positief

De woonbranche economische barometer is een graadmeter waarmee een nauwkeurig beeld wordt weergegeven van het economische klimaat van een bepaalde periode in de woonbranche. Dit gebeurd op basis van de ondernemersvertrouwen en andere actuele marktgegevens.

De afgelopen vier jaar staat deze op een positieve stand. Dit kwam met name door de woningmarkt die de barometerstand sterk omhoog heeft geduwd. Ook dit jaar is het vertrouwen van de consument sterk toegenomen, wat een belangrijke motor vormt voor de groei van de omzet binnen de woningmarkt.


Vooruitgang in september

Ook in de afgelopen maand is er een positieve lijn te zien bij de woonbranche economische barometer. Wanneer de barometer op een negatieve stand staat, duidt dit op een krimpende markt. Maar wanneer de barometer boven de nullijn staat duidt dit juist op groei. De barometer werd na september afgesloten boven de nullijn, namelijk op een stand van 12,5. Daarbij kwamen de cijfers met betrekking tot de weekomzetmutaties van de woondetailhandel en het consumentenvertrouwen iets lager dan de vorige maand. Maar waren de cijfers over het producentenvertrouwen en de woningmarkt juist verbeterd. Hierdoor werd er alsnog een kleine vooruitgang geboekt in september.

 

Bron:
www.marktdata.nl

Bent u geïnteresseerd?

Wij helpen u graag verder!

Neem contact met ons op!

077 4772104

Of stel uw vraag via het contactformulier!

Parket & Interieur heet voortaan Chateau Parket & PVC Maasbree! Zelfde eigenaar, zelfde service en zelfde kwaliteit! Kom gezellig langs in onze showroom voor passend advies en een kopje koffie!