NL | EN | DE

Neem contact met ons op!

06 50230763

Wat te doen bij vlekken in je houten vloer?

Een feestje geven is spannend wanneer je een houten vloer in je kamer hebt liggen. Het kan namelijk zomaar gebeuren dat er een glas rode wijn of iets anders wordt gemorst op je vloer. Maar ook op doordeweekse dagen zit een ongeluk in een klein hoekje. Hoe kun je dan het beste handelen wanneer er iets gemorst wordt op je houten vloer?

Schoenstrepen op je houten vloer

Strepen of vlekken van rubberen schoenzolen zijn te verwijderen met een vlakgum. Belangrijk dat het een ouderwetse vlakgum is zonder schuurmiddel erin. Door voorzichtig met een gum over het rubber te gaan ontstaan er rolletjes. Deze kun je vervolgens makkelijk opzuigen of -vegen. Wanneer de olielaag beschadigd is, is het aan te raden om de plank(en) nog na te behandelen met de onderhoudsolie.

Vloeistof over houten vloer

Bij het morsen van wijn, koffie, water of iets anders is het van belang om dit zo snel mogelijk van de vloer te halen. Want hoe langer de vloeistof op de vloer blijft liggen, hoe groter de kans dat er schade ontstaat. Deze vlekken verwijderen kan gemakkelijk met water en vloerenzeep die geschikt is voor de houten vloer. Meestal is dit voldoende, mits de vloer goed onderhouden is.

Hardnekkige vlekken op houten vloer

Wanneer de vlekken niet weggaan met een sopje zal de vloer vaak plaatselijk geschuurd moeten worden. Laat dit door een professional beoordelen en ga nooit zelf aan de slag met een schuurpapiertje. Neem daarom contact met ons op, wij helpen je hier graag met het herstellen van de schade.

Schade voorkomen

Het beste is natuurlijk om schade te voorkomen. Hiervoor is het belangrijk om de vloer goed bij te houden met een onderhoudsolie. Deze zorgt er namelijk voor dat het oppervlak goed wordt afgesloten zonder dat het verstikt, waardoor de vloer minder kwetsbaar is. Behandel de vloer minimaal twee keer per jaar met de bijbehorende onderhoudsolie. Deze is verkrijgbaar bij ons in de showroom.

Bent u geïnteresseerd?

Wij helpen u graag verder!

Neem contact met ons op!

077 4772104

Of stel uw vraag via het contactformulier!

Parket & Interieur heet voortaan Chateau Parket & PVC Maasbree! Zelfde eigenaar, zelfde service en zelfde kwaliteit! Kom gezellig langs in onze showroom voor passend advies en een kopje koffie!