NL | EN | DE

Neem contact met ons op!

06 50230763

Positief nieuws voor de woonbranche

Verhuizingen

Het CBS laat weten dat er een stijgende lijn te zien is in de woonbranche. Zo is het aantal Nederlanders dat verhuisden vorig jaar in jaren nog nooit zo hoog geweest. Er verhuisden bijna 1,8 miljoen mensen, ruim 300 duizend meer dan in 2013. Daarnaast zijn er in het eerste kwartaal van 2017 meer mensen verhuisd ten opzichte van het eerste kwartaal van 2016.

Bouwsector

Ook met de bouwsector gaat het goed. Zo behaalde deze sector in het eerste kwartaal van 2017 een omzetstijging van 5,5%. Daarnaast is er een toename van bijna 10% te zien bij de bedrijven in de burgerlijke en utiliteitsbouw, waaronder de bouw van gebouwen en woningen. Ook zijn er in het eerste kwartaal van 2017 meer nieuwe woningen gereed gemeld en werd er 43% meer bouwvergunningen verleend t.o.v. 2016.

Verkoop

Op het gebied van verkoop is er in de eerste vier maanden van 2017 ook een mooie groei te zien. Namelijk ruim 20% meer dan in het eerste kwartaal van 2016.

Conclusie

Er kan dus geconcludeerd worden dat het herstel van de woningmarkt van de afgelopen jaren een goede stimulatie is geweest voor de groei in de woonbranche en dat deze groei hoogst waarschijnlijk zal doorzetten in 2017.

Domaine Bellecour

Wat betreft het bouwen van nieuwe woningen wordt er ook steeds meer aandacht besteed aan duurzaamheid. Zo ook door Domaine Bellecour in Panningen. Zij zijn bezig met het bouwen van gezonde en energiezuinige woningen aan de Beekstraat. Voor de bouw maken ze gebruik van natuurlijke bouw- en isolatiematerialen op basis van hout. Voor meer informatie neem gerust een kijkje op hun site.


Bronnen:
www.cbs.nl
www.domainebellecour.nl

Bent u geïnteresseerd?

Wij helpen u graag verder!

Neem contact met ons op!

077 4772104

Of stel uw vraag via het contactformulier!

Parket & Interieur heet voortaan Chateau Parket & PVC Maasbree! Zelfde eigenaar, zelfde service en zelfde kwaliteit! Kom gezellig langs in onze showroom voor passend advies en een kopje koffie!