NL | EN | DE

Neem contact met ons op!

06 50230763

Zo installeer je een Fidbox in je houten vloer

Wanneer er een nieuwe houten vloer in je huiskamer ligt, wil je er natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Luchtvochtigheid en temperatuur kunnen het hout flink aantasten en de levensduur verkorten. Gelukkig is hier tegenwoordig een oplossing voor: de Fidbox, een monitor die onder je houten vloer geplaatst wordt en de temperatuur en relatieve vochtigheid meet. De resultaten kun je vervolgens eenvoudig op je mobiele telefoon uitlezen.

Het apparaat is eenvoudig zelf te installeren. Hieronder lees je hoe.

Data opslaan

De Fidbox meet de temperatuur en vochtigheid en slaat deze gegevens voor lange termijn op. Het logboek is altijd toegankelijk, waardoor je gemakkelijk historische data kunt inzien en vergelijken. Deze data-log is uit te lezen met een gratis app, verkrijgbaar in de Apple Appstore en Playstore. Houd hiervoor trouwens het registratienummer van de Fidbox bij de hand, die heb je nodig om de app te activeren.

De Fidbox installeren

De installatie van de Fidbox is vrij eenvoudig. Zorg dat je een freesmachine (bovenfrees) bij de hand hebt en het meetinstrument zelf natuurlijk. Kies eerst het stuk parket waar je de box in wilt verwerken en draai de plank om.

Meet de omtrek van het rode doosje af, net als de diepte die nodig is om de Fidbox netjes weg te werken. Stel vervolgens de freesmachine in op de juiste diepte en frees daarna met vloeiende bewegingen de vorm uit. Ga voorzichtig te werk en meet regelmatig je vooruitgang door de box even in de vorm te leggen. Niet diep genoeg? Frees dan nog even door.

Als het gat diep genoeg is, neem je de stofzuiger om het zaagsel op te ruimen en plaats de Fidbox in de vorm. Plak hem vervolgens met de plakstrip aan de plank vast en plaats het vloerdeel vervolgens op de gewenste plek. Het apparaat is nu netjes weggewerkt en je hoeft alleen de app nog te downloaden.

Instructievideo

Wil je zelf aan de slag met het installeren van de Fidbox? Bekijk dan ook even de onderstaande video van de fabrikant. Beelden zeggen immers meer dan duizend woorden!

En heb je zelf niet de kunde of tijd om zelf aan de slag te gaan? Geen enkel probleem! Als je bij Parket & Interieur een vloer aanschaft, zullen wij hem voor je plaatsen. Wel zo gemakkelijk én klantvriendelijk.

 

Bent u geïnteresseerd?

Wij helpen u graag verder!

Neem contact met ons op!

077 4772104

Of stel uw vraag via het contactformulier!

Parket & Interieur heet voortaan Chateau Parket & PVC Maasbree! Zelfde eigenaar, zelfde service en zelfde kwaliteit! Kom gezellig langs in onze showroom voor passend advies en een kopje koffie!