NL | EN | DE

Neem contact met ons op!

06 50230763

De voordelen van hout in huis

Houten vloeren staan bekend om de gezellige en warme sfeer. Daarnaast heeft dit natuurlijke product ook vele andere voordelen:

Gezonde leefomgeving

Hout is, in tegenstelling tot pvc en laminaat, niet opgebouwd uit weekmakers en eventuele oplosmiddelen. Ook vermindert hout de kans op bepaalde allergieën en infecties van de luchtwegen, doordat er minder last zal zijn van huisstofmijt, schimmels, virussen en bacteriën.
Daarnaast heeft het materiaal een kalmerend effect op de gemoedstoestand.

Comfortabel

Een houten vloer voelt aangenaam en warm aan. Het laadt geen statische elektriciteit en trekt hierdoor geen stof en vuil aan. Ook zorgt het voor een goede akoestiek in huis.

Duurzame houten vloer

Een houten vloer is een investering voor de toekomst, dit omdat deze lang meegaat. Mits deze goed onderhouden wordt, zal hij zelfs bij intensief gebruik weinig slijten. Je kunt hem ook makkelijk bijwerken of opfrissen met een nieuw kleurtje.
Daarnaast hebben ze een tijdloos karakter. Ze zijn makkelijk te combineren en staan bij veel verschillende interieurstijlen.

Beter voor het milieu

Er wordt steeds meer aandacht besteed aan de effecten van houten vloeren op het milieu. Zo wordt hout steeds beter beschikbaar door zogenaamde productiebossen. Daarnaast is het een 100% natuurlijk materiaal en is het recyclebaar.
Ook is hout verantwoordelijk voor de productie van zuurstof. En blijkt uit onderzoek dat er voor de productie van houten vloeren minder water en energie nodig is vergeleken met andere vloertypen.

 

Bronnen:
www.parketplein.nl
www.nbvt.nl
www.ikgabouwen.knack.be

Bent u geïnteresseerd?

Wij helpen u graag verder!

Neem contact met ons op!

077 4772104

Of stel uw vraag via het contactformulier!

Parket & Interieur heet voortaan Chateau Parket & PVC Maasbree! Zelfde eigenaar, zelfde service en zelfde kwaliteit! Kom gezellig langs in onze showroom voor passend advies en een kopje koffie!